Zeitungsbericht aus Belgien TURNCLUB OLYMPIA MERELBEKE ZORGT WEER VOOR SPEKTAKEL

 Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 05 trekken ongeveer 1200 toeschouwers naar de gemeentelijke sporthal «Ter Wallen» voor het jaarlijkse turngala van Turnclub Olympia Merelbeke. Thema dit jaar: ‘stripverhalen en cartoons’.

 

De kleutertjes bijten de spits af en weten het publiek meteen te vertederen in ‘Piet Piraat en de Indianen’. Voor de pauze zien we oa. nog de basisgroepen aan het werk. Aangepaste kledij en attributen wanen je echt in de wereld van ‘Alfred Judokus Kwak’, ‘de Smurfen’ en ‘Tom&Jerry’.

Dan onderbreekt het presentatie-team het turngala voor een opsporingsbericht: «4 gangsters zijn ontsnapt uit de Alcatom-gevangenis»… en even later stormen ‘Lucky Luke en de Daltons’ op de turnvloer. Prachtig om zien hoe 4 jongetjes in zwart-geel gestreept pak zich volledig inleven in hun rol, omringd door alle andere miniemen verkleed als Lucky Luke.

Recrea 1 schittert in ‘Asterix & Obelix’, een opzwepend nummer op het alom gekende ‘Wild Dance’ van ‘Ruslana’.

Gezien het succes van hun optreden zullen de miniemen en recrea 1 op 24 april deelnemen aan de recreademo wedstrijd in Kruibeke. Wij wensen hen alvast heel veel succes toe!

The ‘Incredibles’ hebben hun naam niet gestolen en zijn echt wel ongelooflijk: de wedstrijd-trampolinespringers zorgen ervoor dat de mensen met ingehouden adem op het puntje van hun stoel gaan zitten. Het publiek wordt getrakteerd op perfect uitgevoerde dubbele salto’s, schroeven en zoveel meer.

Dan is er ook nog de Zwitserse gastgroep die ons meetroont naar de slaapkamer van ‘Kiekeboe’, die de slaap niet kan vatten en in een nachtmerrie terecht komt. Hun nummer start met een komisch gedeelte waarin halsbrekende sprongen en valpartijen elkaar heel snel opvolgen. Plots wordt Kiekeboe gewekt door een levensgrote wekker: 2 gymnasten aan de rekstokken vormen de wijzers op een zelf in elkaar geknutselde wijzerplaat. Er volgt een heel mooi afgewerkt stuk artistieke gymnastiek, iets wat bij ons minder gekend is.

De keurgroep sluit het turngebeuren af met haar spectaculaire ‘Broadway-show’, waarmee ze de titel van «Best Show Team 2004» naar binnen rijfde.

Tot slot maakt de voorzitster de winnaars van de tombola bekend en ontvangen de keurgroepgymnasten elk een sporttas gesponsord door Fortis Bank.

 TOM kan weer terugblikken op een welgeslaagd turnfeest!!! Proficiat aan alle gymnasten, trainers en bestuur.